AnnouncementsInterviews

ИНТЕРВЈУ: НИКИЦА МОЈСОСКА-БЛАЖЕВСКИ: Целта на основачите на Македонија 2025 е земјава да стане дел од западен свет до 2025

Основната функција или мисија на Македонија 2025 е да го поддржи развојот на компаниите и земјата, а не да инвестира директно во бизнисите. Досега сме вложиле околу 3 милиони долари во програми за поддршка на бизнисите. Покрај директна поддршка, во смисла на експертска помош, сме организирале многубројни настани низ светот за поврзување на македонските бизниси…

Read more
AnnouncementsInterviews

ИНТЕРВЈУ МОЈСОСКА-БЛАЖЕВСКИ: Без владеење на правото и силни институции, дијаспората нема да инвестира

Иселениците се подготвени да помогнат да дојдеме до посилен економски напредок и повисок животен стандард на граѓаните. Но, ние овде мора да ги спроведеме реформите, да го зголемиме квалитетот на институциите, да обезбедиме владеење на правото, силна борба против корупцијата и еднаквост на сите пред законот. Недобивањето одлука за почеток на преговорите со Европската унија…

Read more
AnnouncementsbitovecesoInterviews

INTERVIEW: The CESO SACO Consultancy Provided Two Weeks of Full Focus on the Company’s Growth Strategy

Interview with Jean Duchaine, CESO SACO Volunteer Advisor and Viktor Mitrevski, CEO at Intertec.io The Bitove Family Entrepreneurship Program in partnership with CESO SACO   Mr. Mitrevski and Mr. Duchaine, could you both tell us something more about yourselves? Mitrevski: I am Viktor Mitrevski, currently working as the CEO of Intertec.io, a software development company…

Read more