Macedonia 2025 Announces New Chief Executive Officer and Chair

Wednesday February 13th, 2019

(MK) На пат кон позитивна приказна

Friday January 11th, 2019

(MK) Барањето за автентично толкување на член 14, став 3, точка 1 и 5 од Законот за данок на додадена вредност – директно влијание за подобрена бизнис клима

Thursday November 29th, 2018

(MK) Со донаторска гала-вечера одбележани десет години од постоењето на Македонија2025

Friday November 16th, 2018

(MK) Дигиталната трансформација и новите технологии во фокус на третиот ден од Самитот Македонија2025

Friday November 9th, 2018

(MK) Официјално отворен Самитот Македонија2025: Најзначајниот бизнис настан во земјата и регионот

Thursday November 8th, 2018

(MK) Започна седмиот Самит Македонија2025: Водечка регионална платформа за бизнис, лидерство и иновации

Wednesday November 7th, 2018

MACEDONIA2025 COMMENTS ON PRESPA AGREEMENT

Monday July 23rd, 2018

(MK) Започна Летното бизнис патување за млади професионалци од дијаспората

Thursday July 19th, 2018

(MK) Прв регионален бизнис натпревар во Белград, поддржан од Фондот за Западен Балкан

Monday June 25th, 2018

(MK) Во ноември ќе се одржи седмото издание на Самитот Македонија2025

Wednesday June 6th, 2018

(MK) Заврши уште едно успешно издание на проектот Лидер во организација на Македонија2025

Wednesday May 30th, 2018

Macedonia2025 Position on Country Name

Thursday April 5th, 2018

Fostering entrepreneurship, innovations and values-based leadership remain to be central to Macedonia2025 programs and activities

Wednesday April 4th, 2018

ВО НОЕМВРИ 2017 ЌЕ СЕ ОДРЖИ ШЕСТОТО ИЗДАНИЕ НА „САМИТ МАКЕДОНИЈА 2025“

Sunday July 16th, 2017

Macedonia2025 supports political stabilization in Macedonia

Friday May 19th, 2017

(MK) Отворен ден за едукативни програми на МК2025 – Можностите се тука, само треба да ги искористиш

Friday March 17th, 2017

Macedonia2025 strongly condemns US Congressman’s Dana Rohrabacher’s comments

Wednesday February 8th, 2017

(MK) Петтиот Самит на Македонија2025 – Поттик за македонските претприемачи да целат кон интегриран настап поддржан од технолошките напредоци

Monday October 31st, 2016

(MK) Започна Самитот Македонија2025 – Настан што го дефинира технолошко-деловниот импулс на македонското стопанство

Monday October 31st, 2016

(MK) ОФИЦИЈАЛЕН ДЕМАНТ НА МАКЕДОНИЈА2025 ПО ТЕКСТОТ ОБЈАВЕН НА ПОРТАЛОТ WWW.SDK.COM.MK

Sunday May 22nd, 2016

(MK) ЗАВРШИ УШТЕ ЕДНО УСПЕШНО ИЗДАНИЕ НА ЛИДЕР ПРОГРАМАТА ЗА ПРЕТПРИЕМАЧИ

Friday May 20th, 2016

(MK) ЗАПОЧНА ДЕВЕТОТО ИЗДАНИЕ НА ПРОЕКТОТ ЛИДЕР

Monday May 9th, 2016

Now is the time for Macedonians to unite -political crisis needs to end immediately

Friday April 22nd, 2016

Supporting the future of Macedonia: The ABLE Gala showed us how it is done

Friday October 2nd, 2015

(MK) Македонски економски самит од 18-20 ноември во Скопје

Thursday September 3rd, 2015

Macedonians around the world mourn the loss of John Bitove

Friday July 31st, 2015

Supporters of Macedonia2025 call for a constructive resolution of the current political developments

Monday June 1st, 2015

Macedonia2025 and the LEADER Project: Bringing world-class education to Macedonian professionals

Tuesday May 5th, 2015

John I. Bitove (Jr.): Strengthening Macedonia is the driving force behind all of our actions

Monday April 6th, 2015

Creating Networks, Educating the Future, Expanding Commerce: Takeaway From the Canadian Days in Skopje

Wednesday March 11th, 2015

Discussion in the Macedonian Parliament: the potential of the diaspora is immense, but untapped

Thursday October 30th, 2014

Canadian business community promotes Macedonia as a strategic hub for expanding business in Europe at the MK2025 conference in Toronto

Monday October 27th, 2014