Are you a diaspora investor in Macedonia or know someone who is?

posted June 1, 2017

Дали си иселеник што инвестирал во Македонија или познаваш некој што е?

Македонија2025 верува дека инвеститорите од дијаспората можат да направат голема разлика во нашата земја. Според тоа ние сакаме да го поттикнеме нивниот успех.

Во 2016 Македонија2025 спроведе истражување на иселениците кои инвестирале во Македонија, со цел да ги пронајде главните придобивки но и пречките што се појавиле во текот на инвестирањето и работата.

Во овој наврат би сакале да дознаеме дали некои други инвеститори кои не биле во контакт со Македонија сакаат да ја пополнат анкетата од 2016. Доколку сте вие иселеник што инвестирал или познавате такви луѓе, ве покануваме да стапите во контакт со канцеларијата на Македонија2025 на +389 232 18631 ​или исконтактирајте некој од нашите членови чии мејлови можете да ги преземете од текстот подолу.

 

Macedonia2025 believes that diaspora investors can make a big difference and want to encourage their success.

In 2016, Macedonia2025 surveyed diaspora investors to identify the main benefits and obstacles faced by diaspora investors in investing in Macedonia. We would now like to hear from any other diaspora investors who have invested in Macedonia but have not been in contact with Macedonia2025 before or who have not filled out our 2016 survey.

If you are one of these diaspora investors or know someone who is please contact the Macedonia2025 office on +389 232 18631 or email one our team members below.

 

Maja Staleska, Event Coordinator

Email: maja.s@macedonia2025.com

 

Dimitar Chatleski, Research Assistant

Email: dimitar@macedonia2205.com

 

Brendan Filipovski, Research Manager

Email: brendan@macedonia2025.com

back